CAPOEIRA

 

 

Capoeira is een Afro-Braziliaanse gevechtskunst die zich nu overal ter wereld razendsnel vespreid. Capoeira het geheime wapen van de slaven. Capoeira speelde een hoofdrol in de bevrijding van de slaven in Brazilië. Capoeira is bewaard gebleven in de vorm van een onschuldige dans.
Tegenwoordig kan capoeira zelfs als een middel voor een lang leven worden beschouwd en voor het behouden van een betere levenskwaliteit. Eigenschappen van capoeira: aanpassingsvermogen, inzicht in combinatiemogelijkheden, eenvoud als inspiratiebron.

Hoe beoefent men capoeira?
Capoeira is een combinatie van dans, spel en gevecht. Capoeira wordt beoefend in een kring(Roda): terwijl de omstaanders capoeiraliederen zingen, muzikaal begeleid door traditionele instrumenten, dagen twee spelers elkaar uit door een gevecht te simuleren. Soepelheid en snelheid van beweging zijn belangrijker dan pure kracht. De basisbeweging is de ginga. Vanuit de ginga zijn alle andere bewegingen voortgevloeid.

Capoeira is dynamisch, spectaculair en acrobatisch. Mensen die Capoeira trainen ontwikkelen een gezond, sterk en soepel lichaam. Door regelmatig Capoeira te beoefenen mag men de volgende gunstige effekten verwachten:
- Zichzelf leren verdedigen
- Het ontwikkeling van muzikale vaardigheden
- Het ontwikkeling van goede motorische coördinatie
- Het vermijden van rugletsels (afwijkende kromme rug, rugpijn.......)

De les wordt gegeven door Mestre Djop uit Brazilie.

Trainingsdag: donderdag 20-21.30u. Leeftijd: alle leeftijden. Kleding: joggingbroek + T-shirt + sportschoenen. Lesgeld: Abonnement voor 10 lessen: 85,00 EURO. Adres: Volhardingsstraat 29, Edegem 2650.

Info: rene_delgadillo@hotmail.com

 

 

 

Home

Systema voor kinderen

Capoeira

Systema

Taekwondo

Vitaalgym

Yoga

Rommelmarkt

Concerten

Adres

Stuur een e-mail

 

 

 

 

Video 1c

Video 2c

Video 3c

Video 4c

Video 5c

Fotos

Links:

http://www.capoeira-school.be