SYSTEMA IN ANTWERPEN

 

 

Systema: is een oud-Russische kunst voor zelfverdediging, gezondheid en persoonsvorming. Systema wordt ook “poznai sebia” of “ontdek jezelf” genoemd. De methodologie van het gevecht in Systema is uniek in zijn soort. De technische basis van Systema bestaat uit natuurlijke spontane intuïtieve bewegingen. Van begin af worden alertheid, relaxatie, soepelheid van beweging en ademhalingstechnieken aangeleerd. Een belangrijk aspect is ook de beheersing van de fysische energieschokken die ontstaan tijdens het gevecht. In elke trainingssessie bestaat de opwarming uit een reeks toegepaste oefeningen, zowel voor de bevordering van de gezondheid als voor de voorbereiding naar gevechtssituaties. Het trainingsmenu bestaat onder andere uit een uitgebreid programma van gevechtssituaties, zoals gevechten in een kleine ruimte, verdediging tegen meerdere aanvallers, verdediging tegen aanvallen met wapens, gevecht in het water, combat in groepsverband, gevechtssimulaties in een wagen, enz. Deze situaties worden opgelost op basis van opdrachten en niet op basis van een opsomming van vaste technieken. Vrijheid van lichamelijke expressie en creativiteit zijn uiterst belangrijk.
De psychologische aspecten van de training zijn gericht om goed te leren omgaan met stressvolle en bedreigende situaties.
Kortom: Systema is zeer goed voor het opbouwen en onderhouden van een uitstekende lichamelijke en geestelijke conditie. Systema is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Het Systema Ryabko: in 1919 kwam het communisme op in Rusland en werden alle traditionele kunsten verboden en dus ook de krijgskunsten. Het beoefenen werd gestraft met de dood. Ondertussen ontdekte de overheid dat Systema, een eigen inheemse krijgskunst, een zeer belangrijke en effektieve gevechtskunst was. Systema was zo effectieve dat deze gereserveerd werd voor speciale eenheden binnen het Russische leger. Zo ontwikkelde Systema zich verder in de moderne tijd. In 1994, na de val van het communisme in Rusland startte Vladimir Vasiliev de eerste Systema school buiten Rusland. Vladimir Vasiliev introduceerde zijn meester Mikhail Ryabko. Mikhail Ryabko leerde het Systeem van de bodyguards van Stalin. Mikhail Ryabko heeft vele studenten getraind en traint ze nog steeds. Er zijn natuurlijk meerdere stromingen in het Systema en de Russische krijgskunst. Wij trainen het Systema van Mikhail Ryabko, daarom noemen we het ook wel het Systema Ryabko.

Trainingssessies: sinds 4 april 2008 worden in Edegem lessen Systema georganiseerd onder de leiding van Rene Delgadillo.

Trainingsdagen: maandag van 20u tot 21.30u en zaterdag van 11.30u tot 13u. Kleding: joggingbroek + T-shirt + sportschoenen.
Lesgeld(volwassenen): 10.00 EURO per les / Abonnement voor 11 lessen: 90,00 euro (4 maanden geldig). Lesgeld(11 tot 17 jaar): 6.00 euro per les. Abonnement voor 11 lessen: 60,00 euro (4 maanden geldig). Info: rene_delgadillo@hotmail.com. Adres: Volhardingsstraat 29, Edegem 2650

 

 

 

Home

Systema voor kinderen

Capoeira

Systema

Taekwondo

Vitaalgym

Yoga

Rommelmarkt

Concerten

Adres

Stuur een e-mail

 

 

 

 

 

Foto: Vladimir Vasiliev – Rene Delgadillo - Mikhail Ryabko
November 2008, Denmark

TIP:
U wenst uw conditie, soepelheid en algemene gezondheid te bevorderen.
U hebt niet de gedachten om te trainen en morgen al klaar zijn om te gaan vechten.
U wenst rustig, veilig en toch doeltreffend een zelfverdedigingskunst te leren.
Dan bent u alvast bij ons op het juiste adres.

Link: http://www.russianmartialart.com/